23 juli, 2011

Ta in de manliga töntarna och kufarna i värmen

Ingen tror väl att Anders Behring Breivik mådde jättebra, hade ett liv fullt av kärlek, var bra på att prata om sina känslor?
De flesta brott i världen begås av män, män inte är lika mycket med sina barn, barn har då följaktligen sämre kontakt med sina pappor... Jag tror det där hänger ihop. Jag tror männen mår dåligt - som grupp. Man blir ju inte ofta förbannad när man känner sig trygg, glad och älskad. Folk frågar sig nog vad de själva kan göra för att göra världen godare - när sådana här vidrigheter inträffar som gör att världen känns ond. Min idé är: var snällare mot männen. Attentatet i Stockholm gjordes också av en ensam ung man. Det är samma profil på många bombdådsmän. Hade han inte varit så ensam hade det kanske inte hänt. Hälsa på folk - grannen, servitören, kufar. Prata med unga män. Ge söner bättre kontakt med sina pappor - låt papporna vara hemma. Att använda våld ska inte vara en del av en manlig könsroll. Var snäll mot en tönt! Killar behöver inte vara starka, inte vinna. De ska prata känslor. Sitta i grupp och fnissa på fik om hur kära de är. Få vackra saker i present och blommor när de fyller år.
Artiklar om dådet: ExpressenDN1 DN2SvD

Lägger in en länk här till en artikel som styrker det kommentatorer kallar för mina "generaliseringar".

3 kommentarer:

  1. Nu kategoriserar du att alla män är som attentatsmannen, vilket är fruktansvärt okänsligt mot alla män som dog i Norge.

    SvaraRadera
  2. Det var en av de värsta generaliseringar jag sett.

    SvaraRadera
  3. Det är ingen generalisering att män begår flest brott, råkar ut för mest misshandel av andra män, startar krig, är med i krig, använder vapen, spelar våldsamma dataspel, har sämre kontakt med sina barn än kvinnor. Det är statistiska fakta. Se dig om. Åkte nyss tunnelbana mellan Västra skogen och Solna centrum - såg inte mindre än TRE utslagna gubbar. En med sked och tändare bredvid sig på bänken. Folk gick bara förbi. För män förväntas vara hårda, starka, klara att utsättas för och utsätta andra för våld. Och det verkar varken de eller samhället må bra av.

    SvaraRadera